Над 10 000 туристи и двама велики шампиони откриха сезона в Банско с уникален купон (Снимки)

Банско

За поредна година зимният сезон в ски курорт №1 Банско бе открит подобаващо. Нас 10 000 туристи от България и всички държави наоколо атакуваха пистите в ски зоната още сутринта, а по-късно станаха свидетели на шоуто, с което бе даден официален старт на зимен сезон 2019-2020. Сред гостите бяха и 2000 гърци.

Най-атрактивното събитие за зрителите бе надпреварата „Влез в отбора на шампиона” между отборите на олимпийския и трикратен световен шампион по ски – Марио Мат от Австрия, и на петкратния носител на Световната купа – Марк Жирардели, който е и мажоритарен собственик на ски зоната. Всички състезатели демонстрираха хъс за победа на пистата до лифта на Бъндеришка поляна под възгласите и аплодисментите на публиката. В крайна сметка победи тимът на Жирардели с общо време 2,56 минути, докато тимът на Мат постигна време от 3,08 минути.

По традиция точно по обяд по пистата направиха общо спускане двете ски легенди, състезателите в техните отбори и бъдещите шампиони по ски, надеждите на Банско и България – децата от Ски училище „Юлен”. Щом стигнаха до финала на пистата, в същия момент сред падащия сняг си пробиха път към небето фойерверките. Зрелищната заря продължи няколко минути за удоволствие на всички, които бяха на Бъндеришка поляна за старта на новия зимен сезон. Снежната Пирин планина пък бе огласена след това от овациите на зрителите към победителите, които получиха заслужените си награди от фирмата-концесионер на ски зоната. На Бъндеришка поляна настана време за истински купон с концерта на изпълнителите от „Ъпсурт“.

Следобед шоуто се пренася в центъра на град Банско. На градския площад също ще има много емоции. Кулинарното забавление с Ути Бъчваров е от 16,30 часа. Час по-късно ще има концерт на фолклорни състави от Банско. В 18,00 часа е официалното откриване на зимния сезон с гостите и звездите на световните ски. След това ще има и голям празничен концерт с участието на фолклорни състави към Народно читалище „Никола Въпцаров“ в град Банско.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ