Защо новият кмет Кадев управлява Банско все едно още е секретар на стария?

35

От близо месец Банско е с нов градоначалник. Някогашната дясна ръка на онбашията Георги Икономов – Иван Кадев, обедини зад себе си всички изхвърлени от яслата от Икономов и спечели безапелационно още на първи тур.

Главното, единственото, заради което Кадев получи безпрецедентния вот бе обещанието да сложи точка на икономовщината в общината. Да я изкорени до крак. Забъркалите хиляди далавери кум, кумец, кумица и императрица да си получат заслуженото и да бъдат изправени пред съда.

Месец след победата на бившия полицай в Банско си е все същото. Кметът посреща делегации, изпраща гости, открива Вапцарови дни и закрива Студентски нощи. Но срещу Икономов – нищо? ЗАЩО? Няма вкаран външен одит в общината. Няма писмо до БФС къде са едни 100 000 лева и ако са влезли в касата на клуба, откъде са излезли? Няма ревизия на безумния местен „безплатен“ вестник, който излиза повече от солено на данъкоплатците? Как се финансира местен сайт, който е огледален образ на общинския, перфектната схема за точене на пари? И още, и още, и още…

Нещо повече, част от екипа, който обгрижваше Икономов, славеше името му повече от това на Господ и громеше врага с бански билет, сега изведнъж заработи за…Кадев. Това ли беше голямата цел на бившия полицай? Да пишат за него като за Икономов? Да смени модела „Къща със златен кенеф“ за „Кабинет със златна прислуга“?

В събота бе открит сезона в Банско. Кадев излезе и каза, че общината ще продължи да работи с концесионера, че кметският екип подкрепя развитието на ски-туризма. НО! Знае ли Кадев, че точно в неговия екип има солташак на Икономов, който написа ОФИЦИАЛНО, че откакто е дошъл новият концесионер, откакто се е разраснал така града, за истинските банскалии е настъпил бизнес-апокалипсис?

Зад кое мнение застава Кадев – своето или наследеното от обслужващия персонал на Икономов?

Самият екс-кмет влезе като общински съветник. Седи на първия ред и си прави гаргара с победителите. Защото Икономов има някаква договорка с бившия си секретар Кадев? Защото гербер герберу око не вади? Та нали Бойко Борисов сам призна, че Кадев е бил в кабинета му.

Предстоят интересни дни, в които Иван Кадев ще даде с (без)действието си конкретни отговори. Надяваме се да са позитивни за Банско. Ще следим!

 

ОЧАКВАЙТЕ УТРЕ: ЗАЩО ИВАН КАДЕВ КЛЕКНА ПРЕД ЗЕЛЕНИЯ СЪД ЗА ВТОРИ ЛИФТ!?


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ