Кметът на София Йорданка Фандъкова: Столичната библиотека се превърна в едно много желано, и активно културно пространство

Йорданка Фандъкова

Столичната библиотека се превърна в едно много желано, и активно културно пространство за концерти, дискусионни форуми, арт инициативи, представяне на нови книги.Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на шестото издание на годишните награди на Столичната библиотека, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Нека да потвърдя, че Столичната библиотека е най-голямата публична библиотека и броят на книгите се увеличава непрекъснато, защото се увеличава интересът на гражданите на София – малки и големи, към книгите и четенето. Гордея се с постиженията на Столичната библиотека, защото хората тук работят с много сърце. Все повече се говори за грамотността на децата и умението има да имат критичен поглед към информацията. На родителите и учителите е трудно да победят конкуренцията на дигиталните устройства и да насочат вниманието на децата към книгите и четенето“, добави кметът на София.

По думите на Фандъкова в свят, в който е все по-трудно младите да излязат от дигиталното и да се обърнат към книгите и четенето, Столичната библиотека успява да го направи.

„Деца, които обичат знанието, израстват като успешни щастливи хора. От четенето и книгите зависи и как се чувстваме, дали се чувстваме щастливи хора. В търсене на пресечна точка книгите и новите технологии Столичната библиотека намери решение – откри VR стаята и студио за дигитална анимация. Вярвам, че по този начин ще продължи да привлича най-малките, учениците и тийнейджърите, при които е най-трудно. София е град на знанието и софиянци са четящи хора. Любовта към четенето и книгите ще ни събира всеки път тук в храма на книгата“, добави още Фандъкова.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ