Арестуваха директора на гимназията в Ихтиман заради подкуп

Арест

Директорът на професионалната гимнзия в Ихтиман Димитър Бонев е арестуван в петък заради подкуп, съобщават колегите от „24 часа“. Той е бивш кмет на Ихтиман, а от 2 г. е шеф на държавното училище.

Задържан е от антимафиоти на ГДБОП пред сградата на бившето ТКЗС в града, която се стопанисва от фирма на братя бизнесмени, които развиват много дейности в града. След ареста Бонев е отведен в София. От МВР потвърдиха пред за операцията без подробности за самоличността на арестувания и за престъплението, за което е задържан.

Професионалнта гимназия, на която Бонев е директор стопанисва земя, която се отдава под аренда. Точно заради такъв договор е поискан подкупа, твърдят местните.

Иначе Бонев е с добро реноме в града – помагал на футболния отбор и на местния оркестър „Веселие“. Въпреки напредналата възраст спортувал активно и е един от първите културисти в града. Бил е шеф на земеделската кооперация в началото на демократичните промени. От 1995 до 2003 година е кмет, избиран с подкрепата на различни партии.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ