Над 13 млн. лв. са задълженията на община Благоевград

Благоевград

Близо тринайсет милиона и деветстотин хиляди лева са задълженията на община Благоевград към 31 декември 2019 година, обяви на пресконференция кметът на общината Румен Томов. Над шест милиона лева от тях са свързани с неразплатени задължения към фирми, като списъкът е дълъг, посочи Томов. Общината има и банков кредит в размер на 7.5 млн. лв.

Собствените приходи на общината са в размер на 23 млн. лв., обяви още кметът на Благоевград. Той допълни, че се очакват приходи от разплатени обществени поръчки, но на голяма част от тях са наложени санкции. Като пример той даде обществена поръчка за изграждане на социални жилища в общината, където има предложение от управляващия орган за финансова корекция в размер на 25 процента, което е един милион и седемстотин хиляди лева. Ние от там очакваме един милион и триста хиляди лева, значи само от тук сме с четиристотин хиляди на червено, посочи Румен Томов, цитиран от БТА.

Въпреки финансовото състояние на общината, кметът на Благоевград обяви, че се намаляват с 10 лева таксите в детските градини. Той посочи, че до края на мандата му таксите ще отпаднат. Предвижда се и предоставянето на еднократна финансова помощ на семейства с три деца, която ще бъде в размер на две хиляди лева. Тя обаче ще бъде обвързана с определени условия.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ