Фандъкова: Трябваше да въведем по-справедлив начин за заплащане на данъците

Йорданка Фандъкова

„Трябваше да въведем по-справедлив начин за заплащане на данъците – доколкото законът ни позволява“. Това заяви пред БНР Йорданка Фандъкова – кмет на София, във връзка с повишаването на данъците за автомобили в столицата:

„Предложих максималните нива на данъците за най-старите и най-мощните автомобили и минималните нива на данъците за по-екологичните автомобили – с евро 5 и 6, и по-малките, градските автомобили, които замърсяват по-малко въздуха в града“.

По думите ѝ София е европейска столица и трябва да имаме и такава отговорност.

„Намаляването на трафика и организирането на места за паркиране за нас са приоритетна задача в следващите години“, посочи Фандъкова.

Тя обясни, че София е построена като град за по-малко автомобили и затова от столичната управа са заложили разширяване на зоните за платено паркиране, но то ще стане след сериозни обществени обсъждания и граждански инициативи:

„Разчитам на районните кметове. Инициативата засега е тяхна“, уточни Фандъкова.

В предаването „12+3“ столичната кметица увери, че средствата, които се събират от „синя“ и „зелена“ зона се влагат на първо място за подобряване на градския транспорт. На второ място те се използват за построяване на обществени буферни паркинги, разположени по линията на метрото.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ