Огромен скандал, Калина Паскалева засне Нона Йотова в нарушение на пътя, Бонев скочи с просташки език

Нона Йотова

Див скандал се заформи в социалната мрежа Фейсбук между журналистката Калина Паскалева и бившия министър на вътрешните работи Богомил Бонев. Причината да си разменят „любезности“ стана депутатът от парламентарната група на БСП и половинка на гореспоменатия Нона Йотова.

Скандалът избухна заради снимки, направени от Паскалева снощи около 20 ч. на столичната ул. „Раковски“. С гневна публикация в профила си, Калина се възмути, че народната избраница гази правилата за движение по пътищата. И документира това с няколко кадъра, на които ясно се личи, че автомобилът, в който Йотова се качва, е навлязал във велоалеята.

„Отивам на премиера на новата книга на Людмила Филипова, която много харесвам като писател, в известен столичен клуб. Излизам да пуша цигара пред клуба и точно пред входа тузарска немска лимузина навлиза във велоалеята и спира. Прави две груби нарушения – нито има право да паркира там, още повече да препречва пътя на колоездачите. Шофьорът обаче не се измества повече от пет минути. Чака някой. Аз се чудя кой. И също изчаквам. Любопитно ми е кой си мисли, че за него е позволено да паркира по този начин.

От входа излиза г-жа Нона Йотова, депутат от БСП. Народен представител, говорещ от парламентарната трибуна за правата на гражданите. Явно за нея законите не важат, по-ценно е да не се налага да прави излишни крачки до паркинг, където е разрешено личният й шофьор да я изчака. Шокирана съм и възмутена. Ще попитате дали депутатката от БСП видя, че я снимам? Разбира се, но наглостта може би я е заслепила, защото колата отпраши с мръсна газ. С поредно нарушение. П.С: Г-жа Йотова, велоалеята не е за немски лимузини. А постъпката Ви изглежда като на мутра от 90-те. Днес сме 2020“, изригна Калина по адрес на Йотова.

Справка на ПИК показа, че според чл. 98, ал.1, т. 5 от Закона за движение по пътищата се забранява „Престоят и паркирането на пешеходни или велосипедни пътеки и на разстояние по-малко от 5 метра преди тях“.

Снимките, които злепоставиха депатутката от БСП обаче не се понравиха на бившия министър от служебния кабинет на Стефан Софиянски 4 той скочи да брани благоверната си като млад опълченец. Бонев прехвърли вината за цялата ситуация на личния си шофьор, който по думите му е бил зад волана на автомобила му миналата вечер.

„Обещавам да накажа строго шофьора си. Това е служебната ми кола. Не е паркирал, а спрял за малко. Там няма къде да се спре заради фалшивата велоалея на Фандъкова. Нона нищо не е направила, защото не е забранено да се возиш на кола. И такси да беше поръчала, пак там щеше да спре. Защо не виждам колоездач с грейка в този момент, в който госпожицата се е преживявала на папарак?“, пусна в действие всякакви възможни аргументи в отбрана на жена си Бонев.

Напрежението обаче ескалира, след като бившият политик си позволи откровено просташки изказ и обидни квалификации (виж долу – б.р.) спрямо Паскалева.

„Богомил Бонев е бил министър на вътрешните работи и може би това му дава право да ме нарича ПРОСТИТУТКА публично. Неговата половинка Нона Йотова е депутат от БСП, моите данъци плащат нейната заплата. Виждам, че толкова съм ги ядосала като съм си позволила да ги снимам, че г-н Бонев трябва да продължи с обидите и да ме нарече и к*рва! БРАВО, Вие сте истински представители на номенклатурката и социалистическа партия!“, не му остана длъжна Калина.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ