Министър Сачева скочи на Мая Манолова и БСП, ето как са прецакали хората с увреждания

88

Социалният министър Деница Сачева скочи на БСП и Мая Манолова заради отпадането на лични асистенти за 13 хиляди хора с увреждания, което се случва със закон, наложен от тях.

„Всичко се случва заради закона за личната помощ. Беше приет под натиск от Мая Манолова. Да се приемат набързо текстове с отрицателни становища от финансите и социалното и агенцията за социално подпомагане. Само заради цели, които не са свързани с приемането на устойчив и справедлив закон. Това е некомпетентност. От септември досега имаме нарастване на получилите личен асистент хора с увреждания – от 5 станаха 20 хиляди. 5 хиляди възрастни обаче са изключени от системата“. Това заяви на специален брифинг социалният министър Деница Сачева.

„Ще внесем „Програма за осигуряване на грижи в лична среда“, която ще осигури 4800 асистенти. Ще търсим начини през бюджетите на общините и оперативната програма за развитие на човешките ресурси за тази помощ. Отговорност за сегашната ситуация трябва да носят колегите от БСП и Мая Манолова“, добави тя.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ