Бащата на Андрея се срещна с Борисов, ще има ли тежки наказания за невръстните престъпници

Бойко Борисов

Премиерът възложи на мен като народен представител и на колегите от ПГ във възможно най-кратки срокове с дебат, с бързи комуникация с прокуратурата, да подготвим текст, който да махне всичко това.

Ако някой непълнолетен направи тежко престъпление срещу личността да знае, че няма му се размине или ще му бъде намалена присъдата и т. н. Това заяви народният депутат от ГЕРБ Маноил Манев в МС след срещата на премиера Борисов с бащата на убитата в Галиче Андрея.

„Говорим за следното – да бъде направена промяна, която да казва, че при извършване на престъпления срещу личността – убийства, изнасилвания, блудства, да не е задължителна редукцията за непълнолетни, т. е. сега законът казва, че максималната присъда е 12 години.

Ние ще се обърнем към опита, за да създадем такъв текст, съвместно с прокуратурата и други специалисти в правото, който да казва, че ще се взема предвид състоянието на този извършител, дали разсъждава като възрастен, за да получи наказание като възрастен. Това ще бъде смисълът на промяната, която ще направим“, поясни Маноил Манев.

„Премиерът и главният прокурор обещаха всичко да направят, за да се прекъсне тази престъпност. Това не може да продължава, защото животът на много хора ще бъде разбит и унищожен.“ Това заяви бащата на брутално убитата и изнасилена Андрея от Галиче след среща с министър-председателя Бойко Борисов.

„Това момче, извинявам се този изрод, е направил нападение над беззащитен човек, след това на полицай, единственото, което е получил е пробация. Ако беше наказан, това нямаше да се случи“, заключи почерненият родител.

„Говорим за следното: При извършване на престъпления срещу личността, да не е задължителна редукцията за непълнолетни“, стана ясно още на брифинга.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ