БСП внесе вота на недоверие срещу правителството в парламента

корнелия нинова

БСП внесе вота на недоверие срещу правителството в деловодството на Народното събрание, предаде репортер на колегите от Novini.bg. Темата е провал в екополитиката на кабинета „Борисов 3“. Конкретните обвинения са водната криза в Перник, мръсния въздух и внесения нелегално от Италия боклук.

По-рано днес БСП обсъдиха в парламента мотивите за заявения вот на недоверие с извънпарламентарните политически сили АБВ и с „Движение 21“.

До момента в парламента БСП получи подкрепата единствено на ДПС. Депутатите от „Воля“ поискаха време за размисъл, а независимите депутати от „Атака“ не уважиха поканата за разговори със социалистите.

Така към момента гласовете срещу правителството са общо 104. Без ПП „Воля“ и независимите депутати, вотът няма да бъде успешен.

След като вотът бъде внесен разискванията по проекта за решение трябва да започнат не по-рано от три дни и не по-късно от 7 дни от постъпването на предложението, а гласуването на проекта за решение се провежда не по-рано от 24 часа след приключване на разискванията. За да мине вотът на недоверие обаче, за него трябва да са гласували повече от половината от всички народни представители.

При отхвърляне на предложение за недоверие на Министерския съвет ново предложение не може да бъде направено в следващите 6 месеца.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ