Голяма водопроводна авария в Перник, новият шеф на ВиК разкри подробности

Борислав Иванов

Голяма авария по довеждащия водопровод от пречиствателната станция за питейни води в Перник променя графика на водния режим в по-голямата част от града.

Освен областния център, засегнати от проблема ще бъдат още град Батановци и 7 села в региона. Аварията е в квартал „Железни заводи“. По отстраняването ѝ ще работят екипи от Перник и София. При необходимост действията им ще продължат и през нощта до възстановяване на обичайния график на водоподаване.

„Надявам се, че екипите ще успеят да отстранят аварията по-скоро и режимът ще бъде спазен. Аварията е сериозна – на единия от двата главни водопровода. Засегната е централната градска част на Перник“, разкри пред БНТ новият шеф на ВиК-Перник Борислав Иванов.

„Авариите са се увеличили драстично от започването на водния режим. Спирането на водата натоварва мрежата сериозно“, каза още той.

„3.5 млн. куб. метра е водното ниво на язовир „Студена“. След около 10-15 дни ще се стигне до мъртъв обем, но хората не трябва да се притесняват. Водата от мъртвия обем ще бъде пречиствана“, допълни Иванов.

„Към монета са подменени кранове и съоръжения по пречиствателната система“, разкри управителят на ВиК-Перник.

„Няма законова обосновка за обезщетения на потребителите. Относно качеството на водата – тя е с добри параметри, но при честото спиране на водата има леко замътяване. Съветвам гражданите да я източват за 2-3 минути“, завърши Борислав Иванов.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ