Кое е първото, което ще направи новият шеф на БНР

Андон Балтаков

Андон Балтаков, генерален директор на БНР, разкри в сутрешния блок на БНТ, че първото, което ще направи е да изисква документи във връзка с финансовото състояние на радиото и поясни, че в Пловдив колегите му са изпратили декларация, свързана със заплатите им.

На въпрос дали ще има нови предавания, той обясни, че според него радиото е изчистено с предаванията, които има, но смята, че е редно да има повече социални и икономически репортажи.

„Наблюдава се едно политизиране“, каза Балтаков.

Новият генерален директор смята също така, че трябва да им по-силна връзка с регионалните станции.

Относно защо е решил да става шеф на БНР, Андон Балтаков разкри, че това е едно предизвикателство за него. „Работил съм в организации, които са мултикултурни и мисля, че една по – отворена диалогичност, би бил добър за радиото“, каза още той.

Според него комерсиализацията на обществените медии не трябва да се случва. „Радио пазарът е изключително тесен. Рекламният пазар не може да поеме издръжката на БНР. В същото време Българското национално радио произвежда продукция, която комерсиалните медии по никакъв начин не биха се заинтересовали да произвеждат“, заяви Балтаков.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ