Нинова към управляващите: Не лъжете перничани, че ще решите кризата за 45 дни

корнелия нинова

Започнаха дебатите в парламента по вота на недоверие, внесен от БСП. Вотът е на тема „Провал в политиката на околната среда и водите“.

„Комуникативният хаос се превърна в институционален такъв. Институциите, които управляват околната среда и водата са 11 – сред тях министри, кметове, чиновници и експерти. Това означава хаос и предпоставка към безотговорност – доказателството е Перник. Видяхме как по водната криза в Перник се прехвърля отговорността. Правителството създаде нормативен и институционален хаос. 500 000 души са на режим на водата, ако се смятат и частичните спирания“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

Нинова коментира и проблемите с мръсния въздух и вноса на отпадъците:

„Всички български граждани ще плащат и за това, че страната ни е осъдена заради мръсния въздух“, каза още тя.

„За 5 години 735 хил. тона боклуци са вкарани в България от трети стани. Прокуратурата открива планини от боклуци. Борисов превърна красива България в сметище. Българите дават по-големи такси за отпадъци от белгийците. Плащат се 4 вида такси и оддръжки за събирането на отпадъците. Хората плащат, за да се тровени, а други им прибират парите. Това се нарича корупция и тя става благдарение на управлението“, заяви Нинова.

„Правителството се оправдава с БСП, когато са притиснати до стената. След 10 години управление на ГЕРБ и похарчени 3 млрд. лева, загубата на вода се е увеличила. Къде отидоха парите дадени от хората“, попита лидерът на БСП.

„След 10 години упралвление платихме 500 млн. лв. за ремонти на язовири. 400 са предаварийно състояние“, каза още тя.

„Изправихте пред заплаха сигурността и здравето на 100 000 души в Перник. Доведохте тази криза с умишлени действия. Безспорно всички трябва да помагаме на Перник, но паникьосани, продължавате с грешките и рискувате много. Вие създадохте тази криза, а сега имитирате решение. Вчера ваш министър заяви, че още не се произвели тръбите към Перник. Не лъжете перничани, че ще решите кризата за 45 дни. Нека калинките да замълчат и да говорят експертите“, обърна се Корнелия Нинова към управляващите.

„Правителството на Борисов е риск за България. Всяка промяна за по-добро минава през оставката им“, завърши лидерът на БСП.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ