Богдана и Стефан измамени с над половин милион лева

Богдана Карадочева, Стефан Димитров

Естрадните легенди Богдана Карадочева и Стефан Димитров са измамени с 300 хиляди долара, пише „Телеграф“.

Те са ги дали, за да станат съдружници в хотел на Слънчев бряг, но 20 години вече ортаците им не ги вписват като съсобственици. Затова изпълнителите на „Остаряваме бавно“ са се принудили да ги дадат под съд.

Делото е започнало през 2016 г. и досега е имало 20 заседания, като последното бе вчера, 23 януари 2020 г. и музикалната прима за пореден път се яви лично в Софийския районен съд. Поради различни причини досега повечето от заседанията са отлагани или отменяни, а през 2017 г. производството е прекратено и върнато. То обаче е прието отново от същия съдия Станимир Миров, който е издал разпореждане, че го е разгледал обстойно, но не е намерил нищо ново, затова го е върнал за определяне на нов състав.

На едно от заседанията Богдана Карадочева е дала показания и е разказала предисторията на измамата. През 1992-3 г. със Стефан Димитров са били в хотел Амфора в Слънчев бряг, където техният семеен приятел д-р Игнатов ги е запознал със собствениците Златка и Атанас Миткови. Сприятелили се и всяко лято ходели на почивка при тях, като в следващите години са викали и техни колеги като Лили Иванова и Васил Найденов. През 1999 г. хотелиерите им предложили да участват в приватизацията като заедно закупят хотел Зафир в Слънчев бряг. За целта музикалното семейство дало 300 000 долара, но така и не било вписано като съсобственик. „Всяка година казваха, да мине сезона и ще го направим, но това така и не се случваше“, обяснила певицата пред съда. След 20 г. чакане, решили да действат чрез Темида.

Това е втори голям удар за звездата. През 2017 г. тя разбра, че е измамена от личната си банкерка Ирина Аткова, източила 3,8 млн. лв. от сметката на футболиста Мартин Петров. Богдана така и не каза с каква сума е олекнала, но по съвет на служителката на Уникредит е изтеглила парите си, за да й ги даде да ги развърти. Тя не може да й заведе дело, тъй като всичко е било на доверие и лична уговорка и няма никакви документи. Най-вероятно и при случая с хотела е същата работа, тъй като в показанията си споменава, че веднъж е дала на куп 20 000 долара, увити във вестник.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ