Помните ли Мария Янакиева, вижте я на 70 години (Снимки)

819c8c79892cc290bc8c11556b0bf44b

Времето е спряло за тв легендата Мария Янакиева, която прехвърли 70-те, но още впечатлява с красотата си, разтрепервала навремето всички мъжки сърца в БНТ.

„Ретро“ се сдоби с уникални снимки от личния архив на говорителката, която всеки ден намира време да се гримира и още се събира по женски с приятелки. С дружките си Янакиева изкарала и празниците. Тяхната компания имала традиции – да пробват всеки месец кухнята на поне един столичен ресторант. Обичали да сядат на по кафе и торта на бул. „Витоша“, както и да си правят кратки екскурзии до емблематични места из България. За последно посетили заедно Рилския манастир, сега планирали нови дестинации. Макар да не е на екран повече от 30 години, Мария все още е разпознаваема личност. Често се случвало дори в магазините да я познават, и то само по гласа, който дълго време съобщаваше новините всяка вечер. Тв легендата не се оплаква от пенсионерския живот, макар да не получила достойна пенсия. Благодарна била на децата и внуците, че нямало да я изоставят, ако й се налага финансова помощ. Тя пък им се отблагодарявала с вкусни гозби и внимание, когато й идвали на гости.

Янакиева е рекордьорка сред колежките си, защото през миналото лято стана прабаба за трети път. Бебето се появи на бял свят през август. „Внучката е бременна. Тя живее във Франция, но наскоро ми гостува със семейството си. Двете й други деца – на 5 и на 4 години, говорят български“, сподели славната БНТ говорителка малко пред да проплаче пеленачето. Янакиева има и внук във Виена. Той пък се ожени неотдавна в София, а след сватбата се прибра в Австрия, където работи като инженер. С апаратурата, която той поддържал, се правели операции на белите дробове, гордее се тв легендата.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ