Кристалина Георгиева: България не трябва да изостава

549990_539971559380275_1359515675_n

България не трябва да изостава от зелените политики, предупреди управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева в ефира на „Хоризонт“.

По думите ѝ нисковъглеродната икономика ще даде нов тласък на инвестициите и ще спомогне за създаването на нови работни места.

„Ние търсим области, в които да се декларираме като лидери. И в тази област, ако ние действаме бързо и решително за Европа има шанс да генерира по-висок растеж и да заеме конкурентна позиция в нещо, което безусловно ще става в бъдещето. И аз се надявам, че България ще намери своето място в тази ниша на нова конкурентоспособност“, каза тя.

Според Кристалина Георгиева разходната част на българския бюджет трябва да се подобри, като се насочат повече пари към инвестиции в хората:

„Най-важно за България е да инвестира в хората. В образование на децата от 0 до 5-годишна възраст, когато много от това, което те ще бъдат един ден, се формира. Да дава възможност за квалификация и преквалификация. Да стимулира бизнесът да инвестира в хората“, категорична бе тя.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ