Лоша вест сполетя всички българи, които посещават често ресторанти

Заснемане

Стотици заведения и хотели на територията на цялата страна започват символични протестни действия заради въвеждането на Наредба Н-18 за касовите апарати.

Тя задължава всички лица, използващи софтуер за управление на продажбите – независимо дали са или не са регистрирани по ЗДДС, да приведат използвания от тях софтуер в съответствие с нормативните изисквания и да сменят или модифицират фискалните си устройства до 31 януари 2020 г.

Темата коментираха ресторантьорът Аспарус Аспарухов и заместник-председателят на БХРА Атанас Димитров в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“.

„Ние ако останем с това ДДС, което коментираме към днешна дата, ние категорично трябва да повишим цените. Ние трябва да мислим и за потребителя“, каза Аспарухов.

„Ние не искаме да създаваме проблеми на никой, същевременно обаче искаме да бъдем чути и да проведем един диалог. Ние искаме браншът да участва във взимането на определени решения, най-малко като се иска неговото мнение“, заяви от своя страна Димитров.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ