Звезден търг в Банско събра над 65 000 лв. за благотворителност

Заснемане

Елегантна вечеря, организирана по случай Световната купа за жени в Банско, подкрепи деца и младежи в риск. Благотворителното събитие се състоя на 25 януари в перлата на курорта – хотел „Кемпински Гранд Арена Банско” и събра над 90 гости от страната и чужбина.

С присъствието си на бляскавото събитие, както и участвайки в звезден търг и томбола, всички гости подкрепиха инициативата за даряване на средства.

Общата сума, която набраха в най-добрия зимен курорт у нас, възлезе на 65 517 лв. Чекът за дарението беше връчен на Българската спортна федерация за деца и младежи в риск лично от Главния изпълнителен директор на Fibank г-н Неделчо Неделчев.

Организатор на церемонията беше Fibank (Първа инвестиционна банка) в партньорство с Mastercard и Diners Club International.

Благотворителната вечеря LadieSKIngdom (“Женско кралство”) отбеляза състезанията за жени в Банско в рамките на Световната купа по ски.

Домакинът ресторант „Коме Прима” в „Кемпински Гранд Арена Банско” бе преобразен в снежен стил, феерия от бели лалета и красиви свещи допълваха приказната атмосфера. Водещи на церемонията бяха Орлин Горанов и оперната прима Еделина Кънева, които зарадваха гостите както със самостоятелни изпълнения, така и в няколко дуета, сред които “Con te partiro” на италианския тенор Андреа Бочели и тяхната „Наздравица” от „Травиата”.

Вечният хит на джаза “My way” прозвуча благодарение на невероятния Васил Петров, чиито изпълнения бяха в унисон с изисканото събитие. Гала вечерята започна с благотворителен търг с девет специални предмета, за които гостите можеха да наддават при стъпка от 100 лв.

Непосредствено след като отвя конкуренцията на 24 януари на първия старт в Банско, носителката на Кристалния глобус Микаела Шифрин (САЩ), дари каската си с автограф за предмет от търга.

В благотворителния търг участваха и ски обувките на италианската алпийка Надя Делаго, също подписани минути след спускането й в Пирин, както и лична каска на петкратния носител на Световната купа по ски Марк Жирардели.

Картина на българския майстор Кольо Карамфилов, дарена от Diners Club International, също стана обект на сериозно наддаване в аукциона. Разигран бе и смарт часовник Garmin 6 Solar, дарен от фирма „Геотрейд Иванов”, който скорострелно започна да работи за новата си притежателка. Дамата, която наддава за него, плати новото си притежание веднага, използвайки самия Garmin за целта.

Сред останалите артикули, разиграни на търг бяха ВИП пакет „Брънч в Царския влак”, дарен от Mastercard, както и колекция „Музи” сребърни монети, дарени от Fibank. За феновете на футбола предметите в аукциона бяха пристигнали от ФК „Барселона”.

Футболна топка с личните автографи на асовете Лионел Меси, Антоан Гризман, Лиус Суарес, Жерар Пике допринесе с цели 11 000 лв. за благотворителната цел. На голям интерес се зарадва и лична тениска с автограф от аржентинския гений Лионел Меси, която стана обект на сериозно наддаване.

По време на събитието стана ясно, че футболистът искрено се зарадвал на инициативата, в която се включи и миналата година със своя обувка с автограф.

След наддаването програмата премина в томбола, за която гостите предварително бяха закупили талони, отново част от благотворителната инициатива. Така 12 късметлии се сдобиха с уникални артикули, осигурени със съдействието на Fibank.

Сред тях бяха личното яке на Александра Жекова, част от официалната униформа на България за световното по сноуборд през 2015 г., когато тя драматично достигна до 4-то място, заедно с неин автограф; личната каска на Радослав Янков от миналия сезон, с която стигна до 7-мо място на световното първенство в Солт Лейк Сити, САЩ, с подпис от него; личният биб на Алберт Попов с автограф; личният спортен гащеризон от Мария Киркова от Олимпийските игри в Пьонг Чанг, Корея, 2018 г. с автограф.

Освен тях, гостите имаха възможност да изтеглят вещи, чиито притежатели са поп звездата Любо Киров, председателят на Съюза на българските артисти Христо Мутафчиев, Братя Чучкови, Ути Бъчваров, както и да спечелят уикенд за двама в Кемпински Хотел Гранд Арена Банско.

През 2018 г. благотворителната инициатива, проведена в Банско, обхвана 1100 деца и младежи в риск, а през 2019 година те са 1420. Продължаването на тази инициатива дава възможност за развитие на мрежа от спортни клубове.

Българската федерация за деца и младежи в риск е създадена за осъществяване на дейност в обществена полза и е единствената по рода си спортна организация, получила Лиценз от Държавната агенция за закрила на детето.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ