Дони: Предложих на БНТ да спра предаването си

doni-2-428654-810x0

Емил Кошлуков: Ако подобрят „Събота вечер с Дони“, ще го излъчим. Ако не, ще го работят за другата събота.

„Днес предложих на БНТ да спра “Събота вечер с Дони” в този му вид. Използвам случая да се извиня на засегнатите, а именно правозащитни организации, обвиняващи ме в хомофобия“, написа Дони в профила си във фейсбук днес след разгорещена дискусия в социалната мрежа.

Част от постовете там осъждаха поведението му, други го съветваха да не обръща внимание и хвалеха шоуто.

Второто издание на „Събота вечер с Дони“ (25.01.) предизвика обвинения към водещия в хомофобия, а правозащитни организации пратиха писмо до генералния директор на БНТ Емил Кошлуков, че шоуто представлява недопустима хомофобия.

В предаването Дони пуска шегички за гей хората, говори за „онези мъже“ и „любовта към себеподобните“. Роботът Питагор, който партнира на водещия, обясни, че сам си е избрал пола и че обича себеподобни. Дони отвърна, че и с хората вече е така, сами си избират пола. Роботът каза, че го харесва, а Дони отвърна шеговито: „аз съм малко извратен и обичам противния пол“.

След вълната негативни коментари във фейсбук и обясненията за равнопоставеност на хомосексуалните музикантът съобщи за предложението си към БНТ да свали предаването му. Обясни още, че е готов да даде нова концепция за изцяло музикално шоу.

Дони пише още: „Имам много приятели с такава ориентация, които не се обидиха и дори се забавляваха с тези шеги, но щом съм засегнал организации, представляващи различните, най-малкото, което мога да направя е да поема отговорност като спра предаването в този вариант и поднеса най-искрените си извинения. Тъй като съм спечелил конкурс и съм длъжен да предложа нова концепция, отговаряща на дефиницията на конкурса, ще помисля и вероятно предложението ще е изцяло за музикално предаване. От сърце благодаря на добронамерените и също още веднъж от цялото си сърце поднасям извиненията си на засегнатите!“.

Дали ще има шоу следващата събота (1.02.), все още не е ясно. „По предаването се работи, разработваме го. Екипът е външна продукция, заедно с тях коментираме, обсъждаме. Има още много какво да се направи. Ако се получи, тази събота ще има предаване. Ако не, ще се работи за следващата събота“, каза Емил Кошлуков.

„24 часа“


One comment

  • Николов

    28.01.2020 at 20:33

    Не хомофобията, а пропагандата на извратените обратни е недопустима за националния ефир! БНТ не е гей-парад!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ