Боян Расате разкри кой е самоубиецът в ДАНС: Викахме му Емо Жапето, бе самотен и недоволен от всичко

Боян Расате

Истинска трагедия се разрази днес в ДАНС. Призован в институцията за разпит мъж извадил пистолет и се гръмнал пред очите на ужасените служители.

Пистолетът е със заличени номера, съобщиха от прокуратурата. Мъжът бил призован за снемане на обяснения в ДАНС във връзка с възложена от Софийска градска прокуратура проверка.

Потърсихме за информация Боян Расате, бивш лидер на Български национален съюз. Самоубиецът е бил член на партията.

– Познавате ли човека, който се самоуби днес в ДАНС, г-н Расате?

– Знам го добре, да. Той не е в ръководството на Българския национален съюз. Но е един от старите членове. 59-годишен е.

– Кой е той? 

– Казва се Емил Крумов. От Перник е. Работеше в БДЖ. Не знам точно какво. Ние го знаехме като Емо Жепето. Така му викахме.

– Какъв човек беше?

– Много кротък, спокоен и изключително самотен. Нямаше семейство. Беше и изключително разочарован от живота. Гледаше си някакви животинки. Имаше материални, битови трудности. Но се чувстваше и разочарован въобще от случващото се в България.

– Възможно ли е това разочарование да е причина да вземе това тежко решение – да се самоубие?

– Това е труден въпрос. Психолозите не могат лесно да разгадаят причините за едно самоубийство. Да, беше разочарован, както казах. И то много. Но не изключвам възможността самоубийството му да е публична демонстрация срещу всичко, което се случва.

Допускам, че може да е бил подложен на натиск от страна на органите, които са го привиквали. В България правораздавателните органи се превърнаха в бухалки на властта и нямам предвид специално и само правителството на Бойко Борисов, а управленията през последните десетилетия.

– След като Емил Крумов е бил самотен, какво ще стане от тук насетне? Ще има ли кой да го погребе, вие ще помогнете ли? 

– Точно това си говорехме с колегите, когато се обадихте. Той беше толкова затворен. Знаехме, че няма семейство, но нямаме представа дали има роднини. Все има някакви, няма как, не се е появил от епруветка. Но не знаем нито къде са, нито как да ги намерим.

Тежко е. Той е поне 60-годишен. По-голяма е трагедията на умиращите деца и млади хора. А все по-често става това. Просто нашата древна българска цивилизация изчезва.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ