Радев се обяви за бариера срещу лобисткото законодателство

радев дв2

През отминалата година продължих да бъда бариера срещу лобисткото законодателство чрез 7 вета на закони и сезиране на Конституционния съд там, където е необходимо. Това заяви президентът Румен Радев, който отчита на „Дондуков“ 2 третата година от мандата си. В момента той и вицепрезидентът Илияна Йотова представят свършеното от институцията пред медиите в Гербовата зала.

Президентската институция отстоява правовата държава и интересите на гражданите, да задава дневния ред по важни теми, да обединява по обществено значими каузи. Но нямам намерение да превръщам отчета си в самореклама, защото оценката ни я дава обществото. Но в днешната тревожна действителност по-важно е институциите да бъдат предвидими, допълни държавният глава.

Радев отчете, че за първи път темата за промени в изборното законодателство е поставена много преди предстоящи избори. Това показва, че дискусията откритата и конструктивна позиция на президента е стимул за останалите институции, допълни той.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ