Борисов: Още днес започвайте да копаете тръбите за Перник

Бойко Борисов

Още днес да започне копаенето за тръбите, които трябва да отведат водата от Рилския водопровод към Перник. Това нареди премиерът Бойко Борисов в началото на заседанието на Министерския съвет. Тръбите ще дойдат до дни, а свързването на Перник с вода от София ще струва 26 млн. лв.

„70 години водопроводите не са пипани. БСП и ДПС днес отново показаха модела, който искат. Докато управляваха, подмениха ли водопроводите? Сега това ще ни струва 60 млн. лв. допълнително извън водния цикъл“, каза Борисов и обеща на перничани изграждането на връзката да е готова за 30 вместо 40 дни. За да стане това факт, ще се работи денонощно.

Борисов нареди на енергийния министър Теменужка Петкова да се проверят два ВЕЦ-а, които казват, че не работят нощно време, а всъщност подавали ток. Искам още днес НЕК да провери, категоричен бе премиерът.

„Относно спекулациите затова, че искаме България да влезе в чакалнята на еврозоната, това ще гарантира, че дори да стане грешка и БСП дойде на власт, няма да падат банки“, каза Борисов.

„Горанов днес да покани шефа на БНБ, Менда Стоянова и представители на други партии и да направят така, че за всички промени да се иска ратификации от парламента, за не може БСП да си играе със страховете на хората“, каза още премиерът.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ