Иван Гешев продължава войната с Румен Радев: Не може Митко да ме привиква с есемеси!

Иван Гешев

Главният прокурор Иван Гешев прави нови разкрития за акцията срещу бизнесмена Васил Божков.

„Не може главният прокурор да бъде привикван от едно лице – вероятно същия Митко, с есемеси. Бях достатъчно ясен!“, заяви на влизане Гешев.

„Обещах на българските пенсионери да реша проблема с телефонните измами. Ако ние не можем да се оправим с този проблем, какво друго да се направи в тази държава! От края на миналата година, когато проведохме акции има само една телефонна измама. Аз изпълнявам обещанията си към българските граждани и се справяме доста успешно. Имаме 60% намаление на тези престъпления!“, отчете главният прокурор.

„Не съм запознат, защото не съм наблюдаващ прокурор. Няма да коментирам досъдебни производства, защото съм главен прокурор. Обърнете се към конкретни прокурори. Аз отговарям за целите и стратегията на прокуратурата, а не за конкретни производства“. Това заяви Гешев на въпроса дали са арестувани жената и сина на Васил Божков.

„Българските граждани искат справедливост и ние я даваме. А сега някакви хора, за които е ясно какви са, изведнъж стават жертви, как така се страхуват толкова много тези олигарси? Защо не се страхуват хората, които живеят в мизерия и не могат да си плащат данъците, защото едни други спестяват половин милиард лева? Половин милиард лева!

Правим така, че да изправим пред българския съд всички хора, за които има данни за криминални деяния.

Ще направим всичко възможно, за да си приберем г-н Божков и ще направим така, че да не се страхува. Ако трябва ще му осигурим и психологическа помощ.

Обаждане имах и от Златев, но аз с такива хора не се срещам. Срещам се с обикновени хора, защото съм обикновен човек и ме интересуват проблемите на обикновените хора. Работата ми и на прокуратурата е да защитава интересите на гражданите!“, отсече Гешев.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ