Светило обяви, очакват ни големи аномалии на 4 и 5 февруари!

Небе Слънце Време

На температурни рекорди ще станем свидетели в началото на февруари, това стана ясно от изявлението в предаването „Здравей, България” на синоптика от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН Красимир Стоев.

„Вероятността температурите да стигнат до 20 градуса още в началото на февруари е много голяма. Особено на 4 и 5, когато България ще попадне под предната страна на област на ниско атмосферно налягане над централното Средиземноморие”.

Той допълни, че това ще доведе до температури от 17 до 22 градуса. По думите му най-ниските такива ще са във второто десетдневие на най-краткия месец. Те ще са от минус 10 до минус 5 градуса.

„Месечната сума на валежите ще бъде около и под нормата, така че сушата продължава и водните проблеми няма да се решат от валежите през февруари. Сумарното количество валежи ще е 20-35 литра на кв. метра. Сняг ще има твърде малко и в планините”, обясни още синоптикът.

Валежи ще има на 5-6 февруари. Значително понижение на температурите ще има след този период, уточни Красимир Стоев.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ