Тази новина ядоса България, изтезават бащата на убитото бебе в катастрофата с Лютви Местан

Лютви Местан

Окръжният съд в Кърджали намали наполовина паричната гаранция на Юсеин Ахмед, баща на загиналата при тежката катастрофа катастрофата с Лютви Местан 6-месечна Еджрин. Срещу Юсеин Ахмед е повдигнато обвинение за съпричиняване на смъртта на детето. Обвинителният акт срещу бащата на бебето беше внесен след извършената автотехническа експертиза.

„Наглост, престъпление, как е възможно да обвиняват човека след загубата, която претърпя.“ е най-харесвания коментар в социалните мрежи по темата. Десетки го одобряват и са съпричастни.

„Оставете човека, бре. Стига сте го изтезавали.“, пък зове друг потребител.

На Юсеин Ахмед бе наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 2000 лева. След обжалването, съдът намали гаранцията на 1000 лева. Решението е окончателно.

Произшествието, при което загина 6-месечната Еджрин и пострадаха 9-годишното й братче, както и нейните родители, стана на 14 април 2019 година на разклона край село Загорско. При опит на Лютви Местан да се включи с автомобила си в движението по главния международен път Кърджали-Маказа-Комотини, последвал сблъсък с „БМВ“, движещо се от Кърджали по посока ГКПП „Маказа“. При катастрофата „БВМ“-то излита от пътя и пада на над 100 метра. Зад волана е бил бащата Юсеин Ахмед.

След инцидента Лютви Местан беше задържан от полицията и му беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ