Главният прокурор Иван Гешев отсече: Няма недосегаеми, време е преходът да свърши – никой не е над закона

Боян Магдалинчев, Иван Гешев

Главният прокурор Иван Гешев и шефът на МВР Младен Маринов с разкрития за горещата акция в столичния квартал „Христо Ботев“..

По непотвърдена информация се провежда акция срещу битовата престъпност във връзка с разпоредената от главния прокурор Иван Гешев проверка на лицата с две и повече висящи дела.

„Разследването е свързано с множество грабежи и отнемане на превозни средства. Обявяваме война на битовата престъпност. Ще бъдем безкомпромисни с всички позволени от закона средства, за да не страдат хората от този бич в момента. Трябва да бъде ясно, че това време свършва и държавата е време да плати дълга си към своите граждани, защото е длъжник. Затова в цялата страна започват акции и съм сигурен, че ще има видим и съществен резултат“, обяви Иван Гешев.

„Става въпрос за новосформирана група и колегите бързо се ориентираха към извършителите, а резултатът е на лице. Приоритет е противодействие на битовата престъпност в цялата страна и резултатите са благодарение на организацията ни с колегите, както каза и главният прокурор“, каза министър Младен Маринов.

Задържано е едно лице и се издирват още четири, съобщи на свой ред главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Той допълни, че групата е нова, но вече са извършвали грабежи и в чужбина. „За снощи става дума за грабеж на магазин. Колегите веднага са започнали акцията, имало е и преследване“, уточни той.

14 дни денонощно са работили екипите на СДВР и ГДНП по разследване на групата и снощи се е пристъпило към действия по време на грабеж. „С риск да не застрашат живота на граждани, когато петимата души са дали отпор, колегите са запазили живота на гражданите и четирима за избягали, но скоро ще бъдат задържани“, казаха още той.

„В целия кв. Христо Ботев тече и профилактика на контингента във връзка с проверките на лица с две и повече висящи дела, което е част от акцията ни, която тече в цялата страна за противодействие на битовата престъпност“, допълни и главният прокурор Иван Гешев.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ