Росен Плевнелиев: Румен Радев ще се бори за втори мандат, за да избяга от правосъдието

Росен Плевнелиев

Росен Плевнелиев бе безмилостно жесток по нашумелите проблеми в България в участие по Нова тв тази сутрин. Той даде позиция по повод ареста на Васил Божков и се изказа за СРС-тата с президента Румен Радев.

„След като прокуратурата може да стигне до президента, значи никой не е имунизиран и тя може да стигне до всеки, който не спазва закона“, категоричен е Плевнелиев.

„Притеснявам се не толкова от свръхактивността или че показно се действа, а доколко тези медийни акции са подплатени по същество с доказателства, че да има справедливост. Сумите са потресаващи, но добрата новина е, че се действа, макар и късно.

Стига се до най-богатите хора, които са и най-влиятелни. Надявам се прокуратурата да действа по правилата, а не просто да хвърля съмнения. Тези 500 милиона няма как да се изпарят, трябва да ги върнем“, казва по повод укритите от Божков пари.

„Проверяващите органи отдавна е трябвало да направят оценка на риска, – от къде могат да се източат пари. Ако има възможност чрез хазарт, наркотици, оръжия да укриват пари – държавата трябва да бъде фокусирана и да се действа. Отдавна е трябвало да се активизира някой и да се действа. Пак действаме бавно. Ще видим какво ще се случи с този чувствителен казус“, допълва той. Плевнелиев: Румен Радев ще се бори за втори мандат, за да избяга от правосъдието


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ