Корнелия Нинова с тотална чистка в БСП, тресе я параноя

Корнелия Нинова

Жестоки чистки се разиграват на „Позитано 20“ преди червения конгрес, на който ще се избира нов лидер на партията. Въпреки, че Корнелия Нинова успя да прокара идеята си лидерът да се избира от всички членове на партията, истерията й достига връхна точка, тъй като не владее въпросния електорат.

Само преди дни соцводачката изхвърли пиарката си и съветничка Бояна Бозаджиева, която бе вярна на БСП цели 10 години, а през последните стоеше плътно до Корнелия Нинова. Голяма бе заслугата на Бозаджиева и в кампанията на Румен Радев, когато червените го издигнаха за президент. Не по-малко работа хвърли и в създаването на соцтелевизията, което обаче се оказа пълно фиаско, както всичко пипнато от Корнелия Нинова. Причината да я отстрани е, че я подозира в заговор с близкия й Кирил Добрев, който лидерката смята, че ще оспорва поста й.

Соцлидерката обаче не приключва до тук и източници от „Позитано“ 20 разкриват, че тя е изхвърлила шефа на организационния отдел в партийната централа, а ден по-късно е показала червен картон и на шефа на деволоството там. Според отлично запознати всички те са приближени на Кирил Добрев.

Именно там било разковничето, тъй като мнимостта и ужаса на Корнелия Нинова, че ще бъде детронирана от поста лидер на БСП, ставали все по-големи. Според нея именно дясната й ръка Добрев се гласял да я бутне от червения трон и решила да предприеме всички възможни мерки да отстрани верните му хора, като за начало с пълна чистка на „Позитано 20“.

Анализатори обаче недоумяват как ще промени мисленето на членската маса на БСП за всички скандали, които спретва и редицата гафове, като двете поредни загубина изборите през миналата година, а наскоро и поредния неуспешен вот на недоверие, както и безплодното яхване на всеки мижав протест. Под въпрос е и как ще успее да се справи с Националния съвет, където вече и най-верните й хора се отдръпват, ако въобще такива са останали. Според запознати дори тези, които уж стоят до нея, са всъщност протежета на Кирил Добрев.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ