Димитър Стоянов: Предполагам, че Митко от записа съм аз. Пратих SMS на Гешев просто да се чуем

румен радев

Радев не ми е давал указания за скриване на документи, коментира главният секретар на президента

Предполагам, че Митко в записа, разпространен от прокуратурата, съм аз, каза главният секретар на президента Димитър Стоянов пред Би Ти Ви по повод огласените СРС-а. Гласът на втория мъж е гласът на президента, в това няма съмнение, този разговор се е състоял, потвърди той.

Не съм коментирал темата, не съм се чувал с генерал Стойков, президентът Радев не ми е давал никакви указания за скриване или неизпращане на документи, категорично, посочи Стоянов

Той не знае каква е причината Стойков да се обади на президента, от разговора се вижда, че и президентът не знае, той пита за какво става въпрос. Отговорът на Стойчев е, че е поискана такава информация от зам,-шефа на антикорупционната комисия.

Тук е мястото да говорим с факти, казва Стоянов. През 2014 г. офицерът за връзки с обществеността във ВВС напуска поради пенсиониране. Тогава временно на мястото е назначена г-жа Генчева, защото мястото два пъти е било обявявано и не се намерил подходящ щатен кандидат. След нея по същия начин е назначен друг човек, обясни Стоянов. Според него всичко това е напълно целесъобразно.

До напускането на ВВС сегашната съпруга на президента е г-жа Генчева, уточни той. През 2015 г. е направена проверка от инспектората и не е открито нарушение, добави главният секретар.

Всички документи, поискани от антикорупционната комисия, са изпратени. Те са много, дори има излишни, смята той. Искам да знам кой е този документ, който е бил скрит?, попита Стоянов.

Моето име вероятно се споменава в контекста на това, че аз съм участвал в изготвянето на заповеди. в подписването на някои от тях, така че има необходимост от съдействие да му предоставя някаква информация. Няма какво да се крие от тази проверка, подчерта Стоянов, няма никакъв опит от страна на президента да предотврати проверката.

Категорично няма война от страна на президента спрямо прокуратурата. Няма причина за такава война, твърди още главният секретар.

Пратил съм есемес на главния прокурор на 26 януари в неделя. С него просто молех да се чуем, обясни Стоянов. Причината е да бъде доставена повече информация на президента по случая с експулсирането на руски дипломати. После се опитах да се свържа с г-н Гешев по телефона. Това е напълно приемлива практика. Няма никакъв опит за привикване на главния прокурор.

Стоянов подчерта, че оттук нататък ще се действа както винаги досега – институционно. Никога не сме падали на друго ниво, каза той.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ