Румен Радев: „Борисов 3“ е тотален провал

Румен Радев

„От три години призовавам правителството да работи отговорно и ефективно. Не го правя като политически опонент, а като държавен глава, с мисъл и грижа за бъдещето на България. За съжаление това не се сбъдва. Днес сме свидетели на остра криза в управлението на всички нива и липса на воля за реформи и борба с корупцията. Жителите на Перник са оставени без вода, за което кабинетът отказва да поеме политическа отговорност.

Разследвания на чужди медии осветлиха разхвърлянето и горенето на чужди боклуци в наши централи, което трови хората. България не е бунище“, заяви Радев. По думите му се прокарвала тихомълком реформа на валутния борд.

„Законодателството се превръща в заложник на лобистки интереси, а бедността се задълбочава. Търгува се дори с национален суверенитет в името на личното политическо оцеляване“, каза Радев.

„Институции, призовани да бъдат независими, погазват показно законността, държавни органи си позволяват да сплашват несъгласните и протестиращите. Налице е организирано настъпление срещу граждански свободи. Това правителство и управление води до разпад на държавността и ни лишава от бъдеще като нация на това трябва да се сложи край

Считано от днес официално снемам доверие от правителството“, каза Радев.

„В борбата за отстояването на нашите права, аз съм редом з гражданите. Бъдещето ни е на европейска страна, в която има смели и достойни българи, които не се страхуват от репресии. Да се обединим за справедливостта и държавността, за доброто на България“, завърши Радев и си тръгна, без да даде възможност на медиите да му зададат въпроси.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ