Джамбазки: „Европа на отечествата“ е не просто политически лозунг, а исторически факт

ангел джамбазки 2

Днес в Рим (Италия) се провежда конференция на високо равнище на тема „Националният консерватизъм. Бог, чест, отечество“. Евродепутатът Ангел Джамбазки е гост на тази конференция, като част от българската делегация на ВМРО в групата на Европейските консерватори и реформисти в Европейския парламент. Това съобщиха от пресцентъра на ВМРО.

На форума се обсъждат редицата важни въпроси за бъдещето на Европа – теми като миграция, сигурност, както и защитата на традиционните европейски ценности. Събитието събра много национално ориентирани консервативни формации от цяла Европа. Основен акцент в програмата са речите на премиера на Унгария Виктор Орбан, на италианския сенатор Матео Салвини, както и на младата надежда на френската политика Марион Марешал.

В своята Фейсбук страница Джамбазки сподели, че събитието си поставя за цел да сближи позициите на различните политически семейства, изповядващи консервативните идеи. Групата на Европейските консерватори и реформисти беше представена и от съпредседателя ѝ проф. Ришард Легутко, както и от евродепутата от Испания Хеман Терч.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ