Бойко Борисов: За мен Румен Радев не е президент

Корнелия Нинова, Бойко Борисов, Цвета Караянчева, Румен Радев, Красимир Каракачанов

„Ако ме питате за Румен Радев, ще кажа, но не за президента. Президентът е обединител на нацията, а той не е.“

Това заяви премиерът Бойко Борисов още през декември.

Думите му са ясен знак, че той е свалил доверието си от Румен Радев.

„Президент е този, който е обединител на нацията. Той не е такъв, а опозиционен лидер, който за 40 минути не е казал една добра дума за държавата. Вече злобата и омразата му до такава степен преливат, че не е нужно да коментирам един опозиционен лидер.

Каква е тази злоба? Защо е тя?

Той се държи като такъв и то най-овластения опозиционен лидер.

Човек, който започне да говори от името на народа, какъв е? Няма такъв. Левски не си е позволявал да говори от името на народа.

От името на кой говори? Кой ти даде право?“, попита Борисов риторично още през декември, а думите му звучат повече от актуално и днес, когато Радев си позволи от името на нацията да сваля доверие от кабинета. Това правителството обаче е избрано от българските граждани.

„Това е двуличен човек, абсолютно двуличен и един ден хората ще разберат колко двуличен човек са избрали за президент. Сигурен съм.

И ние сега изтеглихме държавата на нива, на които е била в златните години. Всички казват за повишените инвестиции, повишен износ, и то за Франция и Германия, сиреч качествена продукция. Доведохме и от Щатите и това явно много го е яд, защото няма демократичен президент, който да не е седял на камината на Белия дом. А той е в последната си година ли е на мандата, колко, но го няма там, а мандатът му мина…

И той сега си мисли, че аз ще се кандидатирам за президент и той се навива. Но се заклех, преди 15 години ли, 20 ли – няма да се кандидатирам. Този пост не ме интересува. Каква е тази злоба?

А в същото време като събере инвеститори се хвали колко е хубаво в България и после му се смеят хората във Фейсбук“.

„Тази злоба просто не разбирам защо е? Какво лошо сме направили?

Вдига се кредитният рейтинг, а не пада!

Май забрави, че платихме 3,7 млрд. лв. за фалита на КТБ по времето на БСП, които го издигнаха. Платихме и руските реактори. Ако не бяха те, колко плюсчета щяхме да имаме?

Първия ден след Орешарски разплатихме 6 млрд. лв. Къде щяхме да сме с тези пари?!“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ