Корнелия Нинова: Време е хората да излязат на протест

корнелия нинова

Споделяме напълно мотивите на президента за сваленото доверие от кабинета. Това бяха и мотивите ни за вота на недоверие. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод изявлението на президента Румен Радев, в което той каза, че снема доверието си от правителството на премиера Бойко Борисов.

БЛИЦ припомня, че малко след това лично Борисов отвърна на президента. Освен това премиерът съжали президента с крилата народна поговорка. Коментар по темата направи и Росен Плевнелиев.

„Факт е, че Борисов превърна България в сметището на света. Вотът на недоверие не мита математически, но мина извън парламента. Колкото повече остават на власт, толкова повече ни гарантиран кризи“, категорична е Нинова.

„Всеки протест е справедлив, така че хората, които имат нужда и чувстват да го направят – да го направят. Не предвиждам бунт, но се надявам, ако хората искат да излязат на протест“, призова лидерката на БСП.

„Не сме участвали в договорка с президента, но назовахме проблемите и търсим решението им“, каза още Нинова.

„Ако аз бях премиер и виждам, че народна не одобрява моето правителство сигурно щях да подам оставка“, допълни тя.

Отдавна има напрежение между институциите и това генерира нестабилност.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ