Румен Радев понесе тежък удар, ГЕРБ със смазващ ход в парламента

Румен Радев

Реакцията на ГЕРБ срещу президента Румен Радев не се забави и в парламента. Думата взе депутатът от гражданската квота Георги Марков, който изчете гневна декларация.

Конституционният съдия, известен с брилянтното си слово, буквално размаза Радев и политическите му амбиции, които лъхаха от неговото така наречено обръщение към народа с което свали доверието си от правителството. Държавният глава свика медиите на „Дондуков“ вчера, точно когато премиерът инспектира как върви полагането на новия водопровод, койт още спаси Перник от водната криза с вода от София.

Ето какво каза Марков от трибуната в Народното събрание:

Вчера станахме свидители на това, че държавния глава използва своето конституционно право на обръщение към нацията. Не е за вярване, но президента сне доверието от правителството. Защо той не каза по кой член от Конституцията сваля това доверие, дали е неволен пропуск или няма такъв член, а то няма такъв член. Напротив има член 1, че България е парламентарна Република и получава своя мандат от гражданите.

Само българския парламент и избирателите могат да свалят доверието си от правителството. Само преди няколко дни парламентът даде вот на доверие на правителството, нещо повече, държавния глава не обръща внимание, че само преди три месеца българските избиратели дадоха вот на доверие на ГЕРБ и буквално разгромиха социалистическата партия. Пети сте по сила в света и това прави нашата победа още по-сладка.

Държавния глава е пропуснал и вота за евроизборите, беше си навил на главата и му се присънваха революции, а на улицата имаше много малко хора, но на улицата винаги ще има хора, това е демокрацията. Няма 100 процентов вот, нещо на което не може да реагираме и невярното, че българските институции са парализирани. Това го казва държавния глава и го слуша света. Кой е парализиран КС, който ведната образува дело по чл. 103 за назакателната отговорност на президента. Нима е парализирано българското правителство, което доведе в страната безпрецедентно 34 министър-председатели от Европа тук в София. Кой, ако не българския премиер накара Вучич и Тачич да си стиснат ръцете. Нима е парализиран българския парламент, имаше такъв опит от социалистическата партия, помните как тръгнаха като аслани и как се върнаха, а хората им го казаха на евроизборите. Нима е парализиран главния прокурор, ми че той така е се е развихрил. Нима председателят на ВКС, той е толкова размразен, че чак във Варшава на протест отиде.

Проблем е изявлението на държавния глава, че бедността ставала все по-голяма, но има икономисти които ще кажат кога заплатите са били по-високи, по времето на Виденов, паралелната държава когато ни управляваше Илия Павлов, пенсиите от 3 долара.

Ние можем, но не казваме, че сваляме доверието от президента, защото е демократично избран, макар и безмашинно. Нашия премиер превъзхожда президента по много важно нещо, защото е обичлив човек и го показва на всичси. Ние ще решим защото имаме достатъчно брой депутати дали да искаме импийчмънт когато чуем волята на КС, но е безпрецедентно президента да разединява нацията и никой не си е позволявал да го прави и той вече не може да президент на България.

Много съжаляваме за тази издънка на държавния глава и ние не го считаме за президент на всички и ние ще продължаваме да побеждаваме на избори.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ