Съдът пусна Бенчо Бенчев, обвинен че крил Митьо Очите, да се лекува в Истанбул

Бенчо Бенчев

Бургаският бизнесмен и общински съветник Бенчо Бенчев, обвинен в укривателство на несебърския бос Димитър Желязков-Митьо Очите, ще може да се лекува в Турция. Това реши днес районният съд в Бургас, като отмени еднократно забраната на обвиняемия да напуска страната.

Бенчев, който от години страда от сериозно неврологично заболяване, ще може да се лекува в турска клиника до 31 март. На 1 април той отново ще трябва да се яви в съда за следващото заседание. Тогава се очаква в бургаския районен съд да бъде доведен за разпит Димитър Желязков.

Освен в лично укривателство зърненият бос е обвинен и в държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

До повдигане на обвинения срещу Бенчев се стигна, след като през август, 2018 г. той бе задържан в Истанбул заедно с още няколко души, между които и Митьо Очите. По-късно от прокуратурата обявиха, че Бенчев е извел Желязков от Гърция и го е транспортирал до Турция, където на свое име му наел стая в елитен хотел.

Желязков пък се разследва като лидер на организирана престъпна група за рекет, палежи и наркоразпространение. 14 от хората му бяха арестувани след акция на спецпрокуратурата и ГДБОП на 2 август, 2018 г.

„24 часа“


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ