ГЕРБ смразиха в национален ефир: България е на крачка от военен преврат заради Румен Радев!

Корнелия Нинова, Бойко Борисов, Цвета Караянчева, Румен Радев, Красимир Каракачанов

САЩ ни показаха къде има проблем с посочването на това име. Българските граждани от кога говорят за справедливост и, ако съда има проблем не трябва ли да излезе Лозан Панов и да каже, защо САЩ – нашият стратегически партньор, ни посочи точно съдия. Това заяви пред Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Маноил Манев по повод обявяването от държавния секретар на САЩ Майк Помпео за персона нон грата съдия Андон Миталов.

Манев подчерта, че в изявлението ясно се казва, че става дума за корупция и имаме партньор, който ни показва проблем и трябва да се мисли в тази посока – дали имаме усещане за справедливост, и отново призова председателят на ВКС Лозан Панов да излезе и да отговори какво се случва. Депутатът от ГЕРБ обърна внимание, че тук не става дума за един или двама души, защото САЩ винати могат да откажат виза на тези хора, но кагато посочват съдия, всъщност се посочва къде има проблем.

„Най-страшното е да не можеш да разчиташ на съда, когато правата са ти засегнати и там има усещане за корупция. Това е последната инстанция, от която човек очаква да получи справедливост“, подчерта Манов и допълни, че след всички действия на прокуратурата и правителството накрая всъщност от съда зависи дали ще има справедлив процес и дали някой ще лежи в затвора.

По повод речта на президента Румен Радев, който свали доверието си от правителството, каквото и да означава това, Манев беше още по-рязък. „Президентът се подхлъзна и тръгна към площадната политика. Нормалално беше предвид неговите учители в политическия живот, като Корнелия Нинова. Направи неща които не са президентски, а политически. Решение за импийчмънт ще се вземе в един момент, защото авторитетът на президентската институция беше унищожен, а президентът не може да живее само за рейтинта“, заяви Манев.

По повод записите пуснати от прокуратурата с президента и шефа на ВВС ген. Цанко Стойков, депутатът от ГЕРБ изрази голямо разочарование. „Аз чух един български генерал да говори с главнокомандващия за онези които му искат едни документи, да говорят двама генерали и после екипа на президента за онези, с едно пренебрежение и как нямало да дават документи. От тук до военния преврат има една крачка. Останалото което не сме чули вероятно е в разследването и вероятно има още неща, но ние чухме едно неуважение към институциите“, заяви Манев.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ