Съдия Миталов излезе в болнични

Мариета Райкова

Съдия Антон Миталов, за който вчера бе съобщено, че му е поставен черен печат от САЩ заради корупция, е излязъл в болничен. Това събщи шефката на специализрания съд Мариета Райкова.

„Това е изключителен удар върху нас. Колегата се ползва с много добро име“, посочи тя.

Това, което колегите са предприели, е да отправят питане до Специализираната прокуратура, дали срещу съдия Миталов се водят досъдебни производства, както и запитвания и до Инспектората към ВСС докъде е стигнал сигналът на главния прокурор Сотир Цацаров, обясни още Райкова, след като Миталов пусна шефа на движение „Русофили“ Николай Малинов да пътува в Русия.

Съдия Райкова уточни, че не знае за колко време колегата й ще бъде в болничен, добави, че не е имало сигнали за корупция, както и че не знае дали срещу съдията са се водили проверки предишни години.

От Инспектората към ВСС съобщиха, че по сигнала на Цацаров не е образувана проверка, тъй като не е установено нарушение на закона на съдебната власт.

В 11:30 часа ще почне извънредно заседание на Съдийската колегия на ВСС, която по принцип заседава във вторник


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ