Ад в Пловдивско, 140 см сняг, обърнат снегорин, десетки блокирани (Снимки)

Заснемане

Поне 10 души са блокирани в пловдивските села Чурен и Върховръх, след като снегът достигна 140 см., а снегорин се обърна по пътя.

Трасето не е почистено, като в снежен капан сме, разказаха хора от Върховръх, цитирани от „Марица“.

В курорта има хотел и 600 вили, в Чурен пък живеят през зимата трима души.

„Така сме вече 12 часа. Час след като заваля вчера височината на снега достигна над метър. Разбрахме, че е тръгнала техника да чисти пътя, но се е обърнала и в момента се опитват да я извадят от преспите“, разказаха жители от района.

Те обясниха, че за момента няма хора в беда, които се нуждаят от лекарска помощ или храна, но, ако това се случи, пътят към трите села към момента е блокиран.

Пътят до Върховръх се чисти от техника на двете общини – Родопи и Перущица.

Истински ад бил вчера и по пътя от Гълъбово към хижа „Здравец“, разказа друг човек, попаднал в снежния капан. По думите му снегът натрупал много бързо, а шофьорите били тръгнали нагоре неподготвени – като за лятна разходка.

Пътят станал хлъзгав и дори снегорините не могли да си свършат нормално работата. В крайна сметка – закъсали автомобили, задръстване и много нерви, пише човекът.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ