Бойко Борисов: Не виждам в Европа държава с евро да е по-зле от България

бойко борисов, мая манолова

„Българските лекари, програмисти са добре дошли в Европейския съюз, а държавата е инвестирала много, за да ги обучи. Тези, които сме били в социализъм, рязко се отличаваме от тези, които са с евро. Чакалнята гарантира банковата система. Не виждам в Европа държава с евро да е по-зле от България“, коментира премиерът Бойко Борисов в Брюксел, където е на работно посещение.

„Зелената сделка за България е голям проблем, но надали Европа ще се откаже от нея и надали ЕП ще спре да иска това да стане по-скоро. Трябва следващите 10 години да се работи много активно. До 10-15 години трябва да се намерят механизми да се заменят въглищата или технология, която да не замърсява околната среда. Сложен процес, но сме поставили всичко, знаят за какво става въпрос“, коментира той.

„Много трудно ще е – това са 27 държави. Ние имаме 60 млрд. по-малко, а още режем и искаме всички да получат повече. Единствената съпротива (бел. ред. за влизане в чакалнята на еврозоната) е в България. Общият портфейл на едно семейство е важен. Най-лесно е да се откажем. Това геостратегически е второто глобално нещо, което ни праща директно в ЕС“, добави още по темата премиерът.

„Ние не се месим в дейността на съдебната независима власт. България беше само хвалена за борбата с корупцията“, заяви Борисов по повод пратените писма от главния прокурор Иван Гешев до европейски институции във връзка с Цветан Василев и неизпълнението на международни споразумения от страна на Сърбия. „Когато са видели човек с повдигнати обвинения да е в Москва и да получава орден, може би са си задали съответните въпроси“, каза още той.

„Прекрасни са ни отношенията със Саудитска Арабия, с Обединените арабски емирства. С този главен прокурор работим по различен начин в сравнение с предишния“, допълни Борисов.

„Много се радвам на снега. Сушата е страшна работа. Господ ни чу. За навсякъде е добре, защото всички язовири бяха празни“, завърши той.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ