Каракачанов разкрива възможен ли е военен преврат около Румен Радев: Познавам организаторите на утрешните събития и представите им нямат общо с реалността

Красимир Каракачанов

Пече ли се е военен преврат от генерали от кръга на президента Румен Радев, какъвто има оперативни данни, че се подготвя?

На този въпрос отговаря вицепремиерът Красимир Каракачанов след отчета на военните по-рано днес, на който присъства и президентът, както първо медията ни показа на живо.

Ето какво каза Каракачанов на въпроса на Ива Николова:

„Толкова е възможно танковете да са минали, докато си говорим сега с вас, колкото и утре да участват в преврат действащи офицери. Това не е възможно и имам информация от военна полиция, че армията само може да участва в гарантиране на сигурността по официален ред, ако бъде потърсена. Няма такива настроения в армията за преврат и армията е с държавата. Висшият състав е с нас по всички въпроси и няма такива намерения.

Възможно е това да са хибридни новини, защото познавам някои от организаторите на утрешните мероприятия, и то добре ги познават и знам, че приемат някои представи за реалност. Това обаче не кореспондира с реалността и съм провел разговори с офицерския състав, така че сме сигурни, че хора от армията нямат никакво участие в тези събития. Друг е въпросът, ако става дума за офицери от запаса, но ние как да сме наясно с това“.

„ПИК“


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ