Разпространиха снимки на шефа на „Калотина“, арестуван с цяла смяна служители

калотина

Цяла смяна митничари от ГКПП „Калотина“ бяха арестувани вчера за корупция. Припомняме Ви, че с белезници осъмнаха над 30 служители, които взимали рушвети от шофьорите, за да ги пропускат.

Мизата за леките автомобили била 10-20 евро, а за тирове и камиони тръгвала от 50 евро и стигала до 1000 евро в зависимост от товара. Това разкриха от МВР и прокуратурата пред в. „Телеграф“.

Задържан е и шефът на митницата на „Калотина“ Райчо Соколов, стана ясно от думите на главния прокурор Иван Гешев. Той и главсекът на МВР Ивайло Иванов бяха на място, за да проследят как протича спецакцията.

Райчо Соколов

Бандата на митничарите била много добре структурирана, разкриха разследващи пред „Телеграф“. Те прибирали рушвети абсолютно всеки ден, като имали свои хора в различните схеми.

Определена част от сумите отивали при шефа на митница „Калотина“, но части оставали за всеки от групата, станало ясно в хода на разследването.

Самият Райчо Соколов работи в митниците и е спец по линия на контрабандата и наркотрафика. Трудовият му стаж е близо 30 години.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ