Валери Симеонов с голяма гавра: Сега отидете и хванете Васил Божков за …

Валери Симеонов1

Вицепремиерът Валери Симеонов за пореден път демонстрира изключително нагло поведение. Като онова, заради което хиляди майки излязоха на улицата и го свалиха от поста му.

Сега кабелджията, разпространяващ мъжко порно, препоръча на хората, спечелили големи печалби от „Национална лотария“ да ходят при…Васил Божков да си търсят парите от закритата Лотария. На първо четене в закона имаше текст, че държавата трябва да гарантира тези вземания. Сега обаче по настояване на Симеонов те са махнати и десетки хиляди се очаква да имат страхотни проблеми.

Най-вероятно другата седмица, заради одържавяването на бизнеса й, Лотарията ще спре всякакво изплащане на печалби, докато по закона не се произнесе и конституционния съд.

„Печалбите ще могат да се получават по силата на общите правила на игрите, в които са участвали съответните участници. Променихме закона, защото преценихме, че не е редно държавата да се бърка в тези частно-правни отношения. Всички, които имат да получават награди, могат да предприемат съответните мерки, да си потърсят печалбите и да си ги получат. Парите от тиражите са събрани. Печалбите са базирани от общите приходи върху съответния тираж. Всеки заинтересован има правно основание, а има и пари, които са събрани, да си получи печалбата. Няма никакъв начин някой печеливш да съди държавата. В случая не става въпрос за изплащане на награди от бъдещи тиражи. Наградите са спечелени от вече проведени тиражи, за които парите са събрани. Държавата няма отношение. Нека всеки, който е спечелил, да си търси наградата от този, от когото я е спечелил“, изгаври се Симеонов, призовавайки спечелилите да ходят да хванат Васил Божков за… правилата.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ