Нинова яхна 73-годишната баба Стойна

Баба Стойна

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и вътрешният министър Младен Маринов спориха дали МВР използва репресии срещу пенсионерки или социалистите използват възрастните за политически цели. Това стана по време на парламентарния контрол.

Червеният водач зададе въпрос на министъра дали е оказвана репресия върху 73-годишната баба Стойна, която излезе на протест срещу Бойко Борисов.

Оказва се, че в последствие, според Нинова, полицаи отишли да препитат възрастната жена в дома за самотни хора в столицата.

От отговора на министър Маринов стана ясно, че натиск върху баба Стойна не е имало. Полицаите били извикани в дома от директора заради трима души, които влезели там, пренебрегвайки забраната за достъп на външни лица заради грипната епидемия. Баба Стойна не е била обект на полицейска проверка.

Трима непознати лица са посетили дома. Те влезли при баба Стойна.

Посетителите отказали да предоставят документите си за самоличност. Те били двама мъже и една жена.

Извикана е патрулка. Сведени са показания от хората в дома.

Самата баба Стойна дала показания, че тримата не се съобразили с разпорежданията в дома. Полицаите пък не я притеснявали.

Според Корнелия Нинова баба Стойна дала тези показания от страх. От страх да не я изгонят от дома тя е подписала тези показания. Затова по думите на Нинова Младен Маринов използвал властта за репресии срещу протестиращите.

Използва се една възрастна жена за политически цели, не се даде Младен Маринов. Полицаите нямали причина да принуждават възрастна жена да подписва, каквото и да било.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ