Тежка операция за Силвена Роу

Силвена Роу

Силвена Роу май не е толкова здрава и неподвластна на времето, колкото тръби вече повече от година в родното публично пространство. Единствената жена в българския „Мастършеф” изглежда крие операция, белег от която може ясно да се види на нейната шия.

Като че ли строгите диети, които спазва, и постоянните изследвания, които си прави, не са само за красота и подмладяване. Готвачката има много по-сериозни причини за вглеждане в личното си здраве.

Проблемът на Силвена Роу стана ясно различим по време на участието ѝ в „Шоуто на Николаос Цитиридис” по Би Ти Ви. Увлечени в шегите и закачките между топ готвачката и новия водещ, повечето зрители не обърнаха внимание на белега на гостенката в основата на нейната шия. Там обаче много ясно се вижда следа от разрез, който най-вероятно е хирургически. В същото време долната част на шията на г-жа Роу е силно изпъкнала, като че обхваната от пояс. По подобен начин изглеждат шиите на много жени, страдащи от проблеми с щитовидната жлеза. Силвена рядко показва шията си, предпочитайки да я крие с поло, но в този случай бе заложила на сравнително дълбоко деколте, което разкри белега ѝ, пише пише Уикенд.

Болестите на щитовидната жлеза се отразяват на цялостния хормонален баланс на организма. Много често те водят до рязко и трудно за контролиране напълняване, нарушени полови функции, висок холестерол, високо кръвно и още много здравословни проблеми. В същото време, когато се налага операция, обикновено остава точно такъв белег, какъвто има звездата от „Мастършеф”. А операции най-често се налагат, когато в жлезата се формират туморни образувания (възли). За щастие, в много от случаите те са доброкачествени. До момента Силвена Роу не е споделяла за проблеми с щитовидната си жлеза, нито за операции. Но пък е давала да се разбере, че преди да започне специалната си диета със суперхрани, която рекламира, откакто е стъпила в ефира на „Мастършеф”, е имала висок холестерол – един от проблемите, причинявани от нарушения в работата на тази жлеза. Именно холестеролът ѝ я е накарал да се разрови в темата със суперхраните, които действат като лекарства, да намали драстично месото и практически да спре млечните продукти. Към момента готвачката признава, че е почти веган. Това, което е направила, съвпада с действията на много от дамите, които се надяват да регулират хормоналните си проблеми с помощта на природни средства и без намесата на „химия”. Другото, което е задължително при усложнения със щитовидната жлеза, са редовните изследвания на хормоните, каквито си прави и Силвена Роу. Тя не веднъж е подчертавала, че се изследва през 6 месеца, а хормоналната ѝ възраст била 36 години вместо 50 плюс, на колкото е по паспорт.

Дали наистина това е възрастта не нейните клетки и хормони, можем да се убедим, ако видим с очите си изследванията на майсторката в кухнята. Това, което знаем със сигурност, е това, което виждаме с очите си, а именно – има неща във външния ѝ вид, в начина ѝ на хранене и в поведението ѝ по отношение на собственото ѝ здраве, които навеждат на мисълта, че е претърпяла сравнително тежка операция и че страда от проблеми с щитовидната жлеза. От подобни проблеми могат да се оплачат изключително много жени в България след аварията в Чернобил през 1986 г., която съсипа здравето на огромна част от хората в страната ни. Най-вероятно Силвена Роу не прави изключение от негативната статистика и също е понесла своя дял последствия от радиацията.

Ако е така, би било добре да сподели не само начините си за „биохакинг”, както тя нарича опитите да остане млада и здрава въпреки напредването на възрастта, а и основната причина за нечовешките усилията, които полага. Най-вероятно те се крият в опита ѝ да се лекува с природни средства. Ако наистина е така и тя го признае, би била още по-полезна на своите последователки, страдащи от същите проблеми като нея.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ