Какво става в БСП!? Нинова от хотела на затворник: Не се боя от нищо, камо ли от Киро Добрев

Корнелия-Нинова-1-1280x1030

Отношенията ми с Георги Гергов са нормални и колегиални. Не сме обсъждали с него предстоящите избори в БСП. Разговаряме, когато идва на пленуми на Националния съвет. Извън това не сме си говорили по други теми за партията изобщо. Така лидерът на социалистите Корнелия Нинова коментира в Пловдив отношенията си с областния председател Георги Гергов. Нинова пристигна под тепетата по покана на дискусионен клуб „Георги Кирков“, зад който стоят опозиционерина Гергов. Това е първото й посещение в града от 3 г. насам. За него нямаше официална разгласа до медиите.

На входа на хотел „Марица“, който е собственост на Ветко Арабаджиев, Нинова бе посрещната от членове на младежкото обединение на БСП в Пловдив. Георги Гергов не дойде, нямаше го и градският председател Красимир Трифонов. От червената централа обясниха, че при тях е постъпило само уведомление за събитието. Атанаска Тенева, която е член на Изпълнителното бюро, не била потвърдила за визитата на Корнелия Нинова.

„Поканили са ме – идвам. Разгласяването на срещата е ангажимент на другарите, които са я организирали“, каза Нинова. На въпроса на журналисти защо не е посещавала Пловдив от 2017-а, отговори: „Цели 3 г. ли да не съм идвала, не ми изглежда толкова много“.

Лидерката обясни, че ще обсъди с местните социалисти ситуацията в страната и организацията на отчетно-изборната кампания в БСП. В момента навсякъде текат събрания и предстоят конференции, пише 24 часа.

„Това е много важен момент за партията по 2 причини – първо, защото веднъж на 4 г. самите социалисти си излъчват своите градски и областни ръководства, и второ – предстои избор на председател на партията“, посочи Корнелия Нинова. По въпроса дали ще има смяна на ръководството на БСП в Пловдив, отговори, че ще е решение на местните редови членове.

„Оценката за работата на една партийна организация зависи от представянето й на изборите. Ако се гледат резултатите от последния местен вот, за пловдивската не е отлична“, каза Нинова. Лидерката отрече да прави чистка на „Позитано“ на хора на Кирил Добрев, който се спряга за нейн конкурент за председателското място в БСП.

„Не се страхувам от него. От далеч по-страшни неща не се боя, та камо ли от Кирил Добрев“, каза Нинова. Тя бе посрещната с възгласи „Корни! Корни!“, от близо 200 социалисти в хотел „Марица“.

 


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ