Иван Гешев: България е богата страна, ама много се краде! Васил Божков не е в хотел, а в арабски арест

Иван Гешев

Сблъсък с президента не сме имали. Това беше институционално искане. Според мен процедурата е ясна. Прокуратурата има много голям потенциал, който не е ползвала много време. Живеем в собствена държава, взимаме добри заплати, член сме на ЕС, така че нямам притеснения, че ще се изтощи прокуратурата. Единственото, което можем да направим, е да дадем на българските гражданите това, което очакват, а то е повече справедливост. Това заяви главният прокурор Иван Гешев пред БНР.

Нямаме неразкрито почти убийство миналата година, освен едно поръчково. Нямаме стотиците престрелки между наркобанди. Една да се случи в България и ще падне правителството. Ние сме богата държава, просто се краде много. и вторият проблем е битовата престъпност. Тези проблеми могат да бъдат сведени до нормални граници, просто трябва да си вършим работата, каза още той.

Главният прокурор и прокуратурата нямат лични врагове. Няма как да се твърди, че това е някакъв реванш. Това е някаква политика на президента да не подписва указите от първия път. Не може никой да му се сърди, така че аз в това не виждам никакъв проблем, допълни Гешев относно отношенията му с президента Румен Радев.

Да те кани съветник, който вероятно е този Митко, на когото е възложено да смачка една проверка, е обидно към институцията. Есемесът естествено, че беше любезен. С мен в последно време всички са любезни. Моето дълбоко разбиране е, че прокуратурата трябва да обяснява своите действия. Ние не се притесняваме от истината, но явно други се, обясни той.

Мисля, че след случая с есемесите телефонната ми комуникация ще бъде доста редуцирана, засмя се Гешев.

Няма как да ни слуша в момента, защото се намира в арестните помещения на Арабските емирства. Това е част от хибридните атаки срещу прокуратурата, коментира той относно Васил Божков, за който се писа, че е в 6-звезден хотел. Ние сме направили всичко възможно към момента, в който сме имали доказателства. Ще направим всичко възможно да си го приберем.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ