Пиян шофьор, оставил четири трупа зад себе си, иска да му намалят присъдата! Този му се видя дългичка

катастрофа

Пиян шофьор, предизвикал адско меле с три жертви край Лясковец преди повече от 3 г., чака по-лека присъда от Апелативния съд във Велико Търново. Циганинът Бисер Арсов от с.Върбица, община Горна Оряховица се изправя пред втората инстанция в понеделник.

Преди това Окръжният съд му даде 12 години решетки. За такъв период бе лишен и от право да управлява автомобил.

Трагедията се разигра на 26 ноември 2016 г.. Около 1,30 ч. през нощта 32-годишният Бисер карал колата си със 110.7 км/ч по пътя между Лясковец и Долна Оряховица и връхлетял върху спрелия в неговата пътна лента лек автомобил „ВАЗ 2121″. В резултат на това, по непредпазливост причинил смъртта на намиращите се на пътното платно зад лекия автомобил Марио Н., Николай П. и Тони П., и тримата от гр. Долна Оряховица. Тежко пострадал и Данчо К. от Горна Оряховица. Той почина по време на процеса. Четиримата мъже се опитвали да изтеглят от канавката колата на свой приятел.

При удара средна телесна повреда получил и пътуващия във форда на Бисер Т. К. от с. Горски Долен Тръмбеш. Компанията отивала на дискотека в Горна Оряховица, а шофьорът предизвикал мелето, бил с концентрация на алкохол в кръвта 1,28 на хиляда.

Окръжният съд във Велико Търново го призна за виновен и му определи сурово наказание. Делото в Апелативен съд – Велико Търново е образувано на основание въззивни жалби от подсъдимия, неговия защитник и близки на загиналите мъже, които са частни обвинители.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ