Много странно изявление на лидера на БСП-София! Как ще го прочете Корнелия Нинова?

калоян паргов

Със сигурност това, което искам да направя в предстоящата кампания за избор на председател на БСП, е да участвам в дискусия за бъдещето на партията, заяви лидерът на столичните социалисти

Ако БСП сега се пребори със себе си, следващите й битки ще са по-лесни. Това каза лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов в сутрешния блок на телевизия „Европа“.

Калоян Паргов обясни, че тази седмица е последната, в която заседават основните партийни организации и правят номинации. „От 15 февруари до 15 март ще се проведат конференциите на общинските и районните партийни организации, които ще бъдат близо 300 на брой, обясни той. – Моят основен ангажимент ще бъде в София. Ще се опитам да присъствам на повечето конференции, за да чуя още веднъж мнението на хората за това каква трябва да бъде БСП, какво да излъчва и да прави партията в следващата година до парламентарните избори, според нашите членове“.

Лидерът на БСП – София заяви, че партията в момента има пред себе си три важни предизвикателства. „Ако мога да ги разпределя образно в три тура през следващите 2 години, то сега ни предстои първият. Бих го нарекъл битка със себе си, обясни Калоян Паргов. – Най-голямата и най-трудната битка за всеки човек е тази, в която трябва да се пребори със себе си, със собствените си комплекси и страхове. На организациите нищо човешко не им е чуждо, защото те са съставени от хора. Затова се борят със същите комплекси и страхове… Това е най-важната битка. Ако успеем да победим себе си в тази битка, следващите две – парламентарните и президентските избори – ще ни бъдат доста по-лесни“.

Калоян Паргов добави, че ще обяви плановете и намеренията си в предстоящата кампания за избор на председател на БСП след около месец. Той обясни, че иска да чуе мнението на хората за това къде те го виждат в партията. „Разбира се, на този етап моето място е в София, заяви Калоян Паргов. – Със сигурност това, което искам да направя в предстоящата кампания, е да участвам в дискусия за бъдещето на БСП. Надявам се този дебат да започне в следващите десетина дни и да получим отговори на въпросите какво трябва да прави БСП, как и с кого. И най-вече – какви послания трябва да излъчва партията в обществото. Моите ключови думи за БСП са стабилност, перспектива, доверие – това трябва да излъчва социалистическата партия. А не да плашим хората“.

Лидерът на БСП – София отново заяви, че прекият избор на председател на партията е много рисково начинание. „Всички знаят, че аз бях против, предвид тези рискове, каза Калоян Паргов. – Има обаче решение, което трябва да бъде изпълнено. И сега трябва да организираме това рисково начинание така, че БСП да излезе от него по-консолидирана, по-обединена по пътя си към следващото голямо изпитание, а именно парламентарните избори. Колкото до мен – аз никога не съм бягал от отговорност. Но ми е много важно мнението на хората. Нека да видим резултатите от първия кръг на номинациите и тогава ще коментирам повече“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ