Каракачанов: Идват войници от САЩ! Ще има паника, но те са за учение, а не да се готвим за война

красимир каракачанов
„Предстои поредното учение. В тях участват не само членки на ЕС и НАТО, но и други страни като Грузия. Миналата година бяха 30. Сега ще се обучаваме с армията на САЩ. Много вероятно е пак да се създаде паника сред населението, но САЩ са наш съюзник. Няма нищо необичайно, никой не се готви за война, просто армията се подготвя, както всяка година“. С тези думи започна участието си в предаването „Беновска пита“ Красимир Каракачанов, вицепремиер по отбраната , лидер на ВМРО.
„ДАНС са проверявали нещо и покрай един интерес са се появили и други неща, които впоследствие стават публично достояние. Излишно е да има война между институциите. Срещу президента може да се води разследване само в две посоки – държавна измяна и нарушение на конституцията“, каза той.
„Балкантел“ е фирмата, в която между 2006-2008 г. или 2013 г. има договори за доставка на оборудване на летищата.Бизнесмен на име Тунчев стои зад нея. Въоръжените сили правят заявка за оборудване, прави се конкурс в специализираните дирекции на Министерство на отбраната. Радев е бил зам.-началник на ВВС по онова време. Как са получили тези записи, той обяснява, че не е повод да бъде подслушван президента, а СРС-тата са били заради други. Димитър Георгиев дори не е протеже на Радев, беше военно аташе в САЩ“, сподели министърът.
„Комуникирам предимно с аташетата при отбраната на САЩ, посланик Мустафа е много активна. САЩ оценява ролята България като фактор, който налага политика на ред и сигурност на Западните Балкани. Това ги прави малко по-активни в отношенията с нас. Въпросът е защо други наши партньори в ЕС не са толкова активни, защо не налагат пакета „Мобилност“, пакта за „Зелената енергия“?, коментира Каракачанов
„Опитват се да ни третират като държава трета категория. Не може Франция, нищо, че е по-голяма, да има повече правомощия. Не може да ни налага пакта „Мобилност“. Той е в интереса на бизнеса в Западна Европа. Корупцията не е патент на Източна Европа, има я, но не бива всичко да се прехвърля насам“, сподели той.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ