Волен за бой се стяга! Призова Иван Гешев веднага да подхване Иван Костов за…

91

Отпадане давността на сделките по време на масовата приватизация и търсене на наказателна отговорност от виновните лица. Такива промени в Конституцията и съпътстващите я закони подготвя да внесе в Народното събрание партия АТАКА, стана ясно от партийния лидер Волен Сидеров и неговия заместник Десислав Чуколов по време на предаването „Неделник” по АЛФА ТВ.

От партията на Сидеров се надяват предложението им да се приеме освен от управляващите от ГЕРБ, ВМРО и НФСБ, така и от останалите парламентарни групи.

Като пример лидерът на АТАКА даде сделката с БГА „Балкан”, която тогавашният премиер Иван Костов продаде за 150 000 щатски долара. По думите на Сидеров Иван Костов трябва да бъде изправен на съд и с тази задача е редно да се заеме новият главен прокурор Иван Гешев. Освен бившата държавна авиокомпания основателят на ПП АТАКА настоява пред съда да бъдат изправени и подписалите сделките за БТК, тецовете, ЕРП-тата и още над 3000 структуроопределящи предприятия.

„В цялата страна имаше високотехнологични предприятия, които бяха разграбени. Можеше сега те да продават, а не да купуваме от Китай”, посочи лидерът на АТАКА.

И уточни – „Защо САЩ не казаха, че това е корупция? Те си мълчаха през това време. Да се разгледат как се случиха тези сделки”. В допълнение Десислав Чуколов посочи, че сега главният прокурор разследва олигарси, забогатели от приватизацията, но не разследва тези, които им го позволиха. „Ако главният прокурор стигне до Костов, АТАКА ще подкрепи по всякакъв начин Гешев”, заключи Сидеров.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ